Meer informatie

Adres
Als je vanuit Loppersum naar Zeerijp rijdt en je passeert het bordje "Zeerijp" dan zie je rechts de beroemde Jacobuskerk. Direct daartegenover ligt het dorpshuis "Bij Jacobus": Borgweg 9, 9914 PC Zeerijp. Zie ook hun website.



Bij Jacobus
weergeven op een grotere kaart


Eten en drinken
Wij zetten geen zoute stengels op tafel maar proberen met een groep mensen allerlei lekkere (maagvullende) hapjes te maken. Het buffet gaat om 19:00 uur open en wordt voortdurend aangevuld. Ook op eetgebied hopen we dat u goede herinneringen overhoudt. Drankjes kunt u (gratis) bij de bar halen. Onze buffetmeester zorgt dat alles ordelijk verloopt en met vragen kunt u bij hem terecht.


Maandag 15-11. Vorige week hebben we al het eten in huis gehaald en het benodigde fruit in onze boomgaarden geraapt en geplukt. Kratten vol moest ik opbergen in de koeling en in het vriesvak, maar daar was geen plaats meer. Vrieskasten van vrienden in het dorp gebruikt. Vrienden helpen ook met eten koken: we hebben de taken verdeeld. Op de plaatjes kun je zien wat je zoal te wachten staat, mmmmmmmmmmm, verrukkukkelijk!!!!!
Dinsdag start ik met mijn eerste gerecht: Verdronken peertjes, als dat maar goed gaat!




De optredens
Muziek!!!! De Groningse blueslegende Piet Geluk zou met zijn band African Mood voor ons optreden maar dat gaat wegens ziekte niet door. Daarvoor in de plaats heeft Piet zijn beste maat Frits gevraagd: die oldste stroatmuzikant oet stad die treed veur joe op! Op deze site kun je enkele nummers van het Groningse fenomeen beluisteren.




Verder treedt voor u op de beroemde Groningse dichteres Liesbeth Cavé, informatie vindt u op haar website en u hoort haar op het volgende filmpje:



Zij is op het Hoogeland geboren: de bekende zangeres Selma Selmarella. U kunt genieten van enkele prachtige liederen die ze speciaal voor ons komt vertolken.

Hieronder hoort u een stukje van een van haar favoriete songs, het "Schäfers Klagelied":



B-Film Loppersum is de grootste filmdistributeur in het Noorden van Nederland en gevestigd in Loppersum. Directeur Jerôme Jetta zal een doorlopende filmvoorstelling voor ons verzorgen van hun belangrijkste producties:



En .... mits het weer het toelaat .... kunt u genieten van vuurzwaaien:


Nadere informatie volgt.

Waar gaat u slapen?
Tja, dat wordt een probleem, vooral als je van ver komt. Het huis aan de Zeerijperweg heeft geen slaapkamers, dat wordt een slaapplaats op de grond! Maar inmiddels hebben we contact gelegd met Hotel Spoorzicht.
In Hotel Spoorzicht kunt u op 20 november gebruik maken van een speciaal arrangement (op basis van beschikbaarheid). Bel en vraag naar Anita Menninga: 0596-571592.
De laatste treinen uit Loppersum vertrekken om 00:24 en 01:14 uur naar Groningen.
Als er vragen, opmerkingen of extra wensen zijn, speciaal wat betreft slaapplaatsen, hoor ik dit graag en kun je mailen naar Regien65.





In de Volkskeuken
Gisteren 6 kilo peertjes geschild, Gieser Wildeman, en met heeeeel veel drank en kruiden uren laten stoven: Verdronken peertjes.
De helpende handen zijn gekomen en doen veel goed werk, hier wordt in de pan met lamsvlees geroerd bestemd voor de Vlaamse stoofschotel:
De pan met Hollandse erwtensoep is gereed voor transport. Zeer goed van smaak, 1 rauw prijtje in julienne en rijkelijk overstrooien met verse selder als je de soep op je bord schept, mmmm:
Ook de Vlaamse stoofschotel kan getransporteerd worden, samen met de kazen, de salami's, de ingrediënten voor de garnalensalade, enz. enz., het zal een waar feest worden als de maaltijden van Henk erbij komen!
We pauzeren met een kom kippensoep en Atie met de helpende handen trakteert op vis-groente in bladerdeeg en een heerlijke primeur. Allemaal voor mijn verjaardag want die is vandaag, 19 november.